Slatina Bor

GORNJANE OBELEŽILO 65 GODINA POBEDE NAD FAŠIZMOM

Posted on: 9. oktobra 2009.


Polaganje venaca Gornjane01Gornjane 08.10.2009. – Polaganjem cveća na spomenike palim partizanima u borbama početkom oktobra 1944., svečanom akdemijom i prigodnim programom osnovaca , selo Gornjane, u opštini Bor, obeležilo je danas 65 godina od pobede nad fašizmom.

Predstavnici opštine Bor na čelu sa zamenikom predsednika opštine, dr Predragom Balaševićem, Udruženja Slovenaca „Drago Čeh“, SUBNOR-a, Mesne zajednice Gornjana i Petog centra za obuku vojske u Zaječaru poklonili su se i senima izginulih slovenačkih inženjera-graditelja  HE „Đerdap I“ u avionskoj nesreći 1967. godine u masivu Velikog krša. Položeno je cveće i na spomenik poginulom vojniku na Kosovu 1999. Dejanu Jovanoviću i žrtvama  fašizma u Drugom svetskom ratu. Govorili su pomoćnik predsednika opštine Zoran Janković i učesnik bitke za oslobođenje Gornjana 1944. Svetozar Šutulović.

Polaganje venaca Gornjane06Na svečanoj akademiji u Mesnoj zejdnici u Domu kulture o slobodarskim tradicijama Gornjana govorio je Mirko Cokić. Podeljeno je i više zahvalnica za dugogodišnju saradnju sa selom. Zahvalnicu je dobio i novinar Brana Filipović.
Dogovoreno je da se nadležnoj opštinskoj komisiji uputi zahtev da glavna ulica na ulazu u centar sela nosi ime Dejana Jovanovića.

R.Điko

Oznake: , ,

Postavi komentar

Damper “DIV” među kućama

Naslovi.net - Sve vesti na jednom mestu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste pratili SLATINU-BOR i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte.

Kategorije

Top Clicks

  • Nema