Slatina Bor

Švedski ambasador Krister Bringeus u RTB-u Bor

Posted on: 2. septembra 2009.


sosa rtb01Izvor: Media Centar

U današnjim razgovorima sa poslovodstvom RTB-a Bor, švedski ambassador u Beogradu, Krister Bringeus sa saradnicima ,  potvrdio je spremnost da kompanije iz njegove zemlje i švedska država omoguće robne kredite borskom  kombinatu bakra. Švedska je, zajedno sa Finskom,  vodeća zemlja u svetu u proizvodnji rudarsko-metalurške opreme  koja bi , prevashodno u podzemenoj ekslopataciji borskih rudnika, imala izuzetan značaj.
-Dogovorili smo se da zajednički nastupimo u razvojim projektima RTB-a Bor. Utoliko pre, jer  se  švedska oprema  već 33 godine koristi u borskom rudniuku “Jama”. Naše firme su vodeće i u proizvodnji  rudarskih transportnih sistema  i čelika. Kao zemlja koja predsedava  EU pmoći ćemo Boru i Srbiji da dostignu svetske stdandarde u više proizvodnih oblasti- naglasio je ambassador Bringeus.
Blagoje Spaskovski, generalni direktor Basena Bor  ukazao je na mogućnost  dobijanja  švedskih robnih kredita za nabavku opreme u starim, ali i novim rudnicima bakra kojk će se otvarati narednih godina u okolini Bora, mada je sve izvesnja i eksploatacija najbogatijeg rudnog tela “Borska reka”. Predviđa se i “osveženje” opreme u flotacijama bakra koja su decenijama u pogonu.

Postavi komentar

Damper “DIV” među kućama

Naslovi.net - Sve vesti na jednom mestu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste pratili SLATINU-BOR i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte.

Kategorije

Top Clicks

  • Nema